Türkiye'de ünlü ekonomist Hatice Kolçak, gümüş, altın ve dolara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kolçak tarafından yapılan açıklamada, altın ve dolar yerine de gümüşün daha kazançlı bir yatırım aracı olabileceğini de söyleyerek, "Piyasadaki dalgalanmalar yatırımcıları farklı seçeneklere yönelmeye zorluyor. Gümüş, şu an değerlenme potansiyeli yüksek bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.
Kolçak "Gümüş, hem endüstriyel talep hem de yatırım talebi açısından güçlü bir potansiyele sahip. Altın ve doların yanı sıra gümüşe de yatırım yaparak, portföy çeşitliliği sağlanabilir ve olası riskler minimize edilebilir" dedi.
Kolçak, altın ve dolara ek olarak gümüş gibi alternatif yatırım araçlarının da büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Gümüşün, yatırımcılar için dikkat çeken bir seçenek olduğunu vurgulayan Kolçak, "Gümüş, yatırımcılara farklı ve kazançlı fırsatlar sunabilir" diyerek, bu yatırım aracının değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.