Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki şifreli ve şifresiz tüm yayınlar, Türksat’ın dört farklı haberleşme uydusu üzerinden iletilmeye devam edecek. Bu değişiklik, izleyicilerin mevcut anten ayarlarını değiştirmelerini gerektirmiyor.

Türksat, uydu alıcılarının doğru frekanslarla yapılandırılması durumunda, yeni frekanslarla yayınların sorunsuz bir şekilde alınabileceğini belirtti. Yapılan açıklamada, uydu alıcıları için herhangi bir ayar değişikliği yapılmasına gerek olmadığı vurgulandı. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) uyumlu cihazlar, frekansları otomatik olarak güncellerken, TKGS uyumlu olmayan alıcılar için manuel ayar yapılması gerektiği ifade edildi.

Uydu alıcılarının doğru şekilde yapılandırılmasının ardından, kullanıcılar Türksat uydularından yüksek kalitede yayın alabilecek. Türksat, kurulum ve ayarlarla ilgili daha fazla bilgiye, şirketin resmi internet sitesindeki kılavuzlardan ulaşılabileceğini duyurdu.

Yorumlar