HABERLİSİN-
EYT yasasının kabul edilmesiyle emeklilik yolu 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar ve bu tarih öncesine çekilebilenler için borçlanma imkanıyla açtı. Fakat şuanki yasaya göre staj veya çıraklık süreleri emeklilik hesaplamalarında dikkate alınmıyor.
HABERİN DEVAMI İÇİN SAYILARDAN İLERLEYİNİZ...
Milyonlarca staj ve çıraklık sigortası mağdurları bu sorunun çözülmesi için meclisten sevindiren haberin gelmesini bekliyor.
Avukatlar, sigortalı olmadan 6 ay mahkemelerde, 6 ay ise avukat yanında geçirmek suretiyle toplam 1 yıllık staj sürelerini borçlanabiliyorlar. Ayrıca, staj yapan anneler için de ayrıcalıklar bulunuyor. Anneler, staj veya çıraklık sonrası doğan çocukları için borçlanma yapma imkanına sahiptir.
Meclisin açılmasıyla birlikte staj ve çıraklık sigortasından mağdur olan vatandaşların bu mağduriyetinin giderilerek emeklilik yolunun açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer beklenen düzenleme gerçekleşirse, çıraklık dönemlerinin sigorta süresi olarak kabul edilmesi için borçlanma yapmak yeterli olacaktır.
Staj ve çıraklık sigortası ile ilgili yapılan çalışmalardan nasıl bir sonucun çıkacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.