SGK ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödeneceğini duyurdu. Dul ve yetim maaşı alan hak sahipleri için yapılan düzenlemeye göre, bu kişilerin promosyon ödemeleri emekli promosyonlarından ayrı olarak ele alınacak. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, bu grup için belirlenen promosyon tutarı 5 bin TL olarak belirlendi.

5 BİN TL PROMOSYON


Bu gelişme, özellikle düşük dul ve yetim aylığı alanlar için olumlu bir gelişme olarak görülürken, daha yüksek tutarlı aylıklar alanlar için dezavantaj oluşturdu. Önceden 12 bin TL’ye kadar promosyon alabilen bu yüksek gelir grubundaki vatandaşlar, yeni düzenleme ile 5 bin liralık sabit bir promosyon alabilecek.

SGK, bankaların kendi iç politikalarına bağlı olarak promosyon miktarlarını daha da artırabileceklerini ve emekli maaş promosyonlarına ilişkin bankalarla gerçekleştirileng örüşmelerin sonuçlarının ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacağını da ifade etti. Bu gelişmeler, emekli ve ölüm aylığı alan vatandaşların finansal desteklerini artırma yönünde önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar