Geçtiğimiz yıl farklı bölgelerde değişkenlik gösteren yevmiye ücretleri, artan enflasyon ve 22.104 TL’ye yükselen asgari ücretin etkisiyle bu yıl kayda değer bir artış gösterecek. Sakarya için öngörülen günlük ücret aralığı ise 1.250 TL ile 1.800 TL arasında.

Her yıl binlerce mevsimlik işçinin çalıştığı fındık bahçelerinde hazırlıklar şimdiden başlarken, hem üreticiler hem de işçiler bütçelerini uzman tahminlerine göre yapmaya başladı. Yevmiyelerin netleşmesiyle birlikte ulaşım, yemek ve konaklama gibi ek detayların da taraflar arasında belirlenmesi bekleniyor.

Resmi açıklamaların önümüzdeki haftalarda gelmesiyle birlikte, Sakarya’da fındık hasadında çalışacak işçiler ve üreticiler, yeni sezon planlamalarını daha sağlıklı şekilde yapabilecek.

Yorumlar