Portekizli futbolcunun, Suudi Arabistan ekibi Al Ahli’nin transfer listesinde olduğu öne sürüldü. Merih Demiral’ın da formasını giydiği Suudi temsilcisi, Beşiktaş formasıyla beklentilerin altında kalan Rafa Silva’yı kadrosuna katmak istiyor.
İddialara göre, Al Ahli’de sportif direktörlük görevini yürüten Rui Pedro Braz, Benfica döneminde birlikte çalıştığı Rafa Silva ile yeniden buluşmaya sıcak bakıyor. Braz’ın, Portekizli yıldızın transferi konusunda kulüp yönetimine olumlu rapor verdiği de gelen bilgiler arasında.
Bu sezon siyah-beyazlı formayla 16 resmi maça çıkan Rafa Silva, 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Ancak teknik direktör Sergen Yalçın, tecrübeli futbolcunun performansından memnun olmadığını dile getirmişti.
Sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 32 yaşındaki yıldızın, Transfermarkt verilerine göre 7 milyon Euro piyasa değeri bulunuyor. Yönetimin, uygun bir teklif gelmesi durumunda oyuncunun ayrılığına onay verebileceği belirtiliyor.
Derbi sonrası Beşiktaş’ta yalnızca Rafa Silva değil, birkaç futbolcunun daha durumunun masaya yatırıldığı öğrenildi. Siyah-beyazlı yönetim, ara transfer döneminde kadroda ciddi bir revizyon planlıyor.