İKİNCİ EL PAZARINDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR


TÜİK verilerine göre, bu yılın ocak-kasım döneminde ikinci el motorlu kara taşıtı devir işlemleri, geçen yılın aynı dönemine göre %3,6 artış göstererek 10 milyon 54 bin 915 adede ulaştı. Toplam devirlerin yaklaşık %68’ini otomobiller oluştururken, büyükşehirlerdeki yoğun talep dikkat çekti.

En Çok Araç Devri Yapılan İller:


İstanbul: 152.534
Ankara: 81.514
İzmir: 37.017
Antalya: 27.690
Bursa: 25.354

"SIFIR ARAÇ PAZARI 1,5 MİLYON ADEDİ BULACAK"


MASFED Başkanı Aydın Erkoç, pazar analizleri doğrultusunda yıl sonu hedeflerini paylaştı. Erkoç, sıfır araç pazarının 1,5 milyon adetlik satışla tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşacağını, toplam motorlu araç alım-satımının ise yıl sonunda 10,5 milyon adedi bulacağını öngördüklerini kaydetti.


Başkan Erkoç: "Otomobil artık bir lüks değil, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Saha verilerimiz otomotiv sektörünün 2025'i oldukça güçlü geçirdiğini ortaya koyuyor. Özellikle sıfır araç pazarındaki bu rekor beklentisi, sektörün geleceğine olan güveni pekiştiriyor."

2026 İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME HEDEFİ


Fiyatlardaki değişimin küresel üretim maliyetleri ve vergi yapısıyla bağlantılı olduğunu belirten Erkoç, 2026 yılından itibaren pazarın daha dengeli bir yapıya kavuşmasını beklediklerini ifade etti. Sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde hem ikinci el hem de sıfır araç pazarında büyümenin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devam edeceğinin altını çiziyor.

Yorumlar