HABERLİSİN-
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon öncesi önemli mesajlar verdiği bir canlı yayında, taraftarın merakla beklediği kaleci transferi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Buruk, "6-7 kişilik bir kaleci listemiz var. Lammens de listemizde olan bir kaleci" diyerek somut bir sayı ve isim verdi.
HABEİN DEVAMI İÇİN SAYILARDAN İLERLEYİN...
"BASKI TRANSFERLERİ BİZE HAYIR GETİRMEDİ"
Transfer sürecinin sağlıklı ilerlemesi için sabırlı olunması gerektiğinin altını çizen Buruk, "Kalecide kriz olacak bir şey yok, vakit var. Kalan sürede en doğru şeyi yapacağız. Baskı transferleri bize hayır getirmedi, geçen sene ve öncesinde yaşadık" ifadelerini kullandı.
Buruk, hedeflenen profildeki bir kalecinin bulunmasının zaman alabileceğini, Victor Osimhen transferinde de benzer bir süreç yaşandığını belirterek, "Vazgeçip, başkasını aldığımızda mutlu olamayacaktık. Hedeflerimiz doğrultusunda gidiyoruz ve bu da gecikmelere yol açıyor" dedi.
EDERSON VE DONNARUMMA YORUMU
Gündeme gelen yıldız isimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Buruk, "Ederson transferi bizim elimizde değil. Kulübüyle sözleşmesi var. Donnarumma şeyi var tabii ki... Ticari boyutuna transferlerin başkanımız karar veriyor" diye konuştu.
"AVRUPA'DA HEDEF İLK 24"
Şampiyonlar Ligi hakkında da iddialı konuşan Buruk, "İki senedir Avrupa'da şanssız bir dönem geçirdik. En formsuz olduğumuz dönemde yakalandık. Şampiyonlar Ligi'nde bu sene daha iyi olacağız" mesajını verdi.
İlk hedeflerinin gruplardan çıkmak olduğunu vurgulayan tecrübeli hoca, "İlk hedef, ilk basamağı geçmek. Son 32'de elenen büyük takımlar da oluyor. Şampiyonlar Ligi'nin hiçbir takım için garantisi yok. İlk hedef bütün takımlar için ilk 24 içinde olmak" dedi.
"TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ YARIŞA GİREBİLİR"
Ligdeki rakipleri için de öngörüsünü paylaşan Buruk, "Son 3 sezon Galatasaray-Fenerbahçe rekabetiyle geçti. Trabzonspor ve Beşiktaş bu sezon şampiyonluk yarışına girebilir. Güçlü başladılar" yorumunu yaptı.
Okan Buruk, kulübün mali gücüne de değinerek, "Gelirlerimiz çok yükseldi. Avrupa'nın büyük takımlarını yakaladık. Kulübün kasasına giren paralar, Bankalar Birliği'nden çıkış... Osimhen ve Sané transferleri büyük başarı. Burada büyük emek var" sözleriyle yönetimin altını çizdi.
SON KARAR İÇİN TARİH 2 EYLÜL
Kaleci transferi için net bir zaman dilimi vermekten kaçınan ancak takvim bilgisi veren Buruk, "Avrupa listesini 2 Eylül'de vereceğiz ve o zamana kadar bunu çözeceğiz. Kaleci transferi belki üç gün, belki de bir hafta, on gün sonra gerçekleşecek" diyerek sürecin önümüzdeki iki hafta içinde netleşeceğinin işaretini verdi.