HABERLİSİN-
ASGARİ ÜCRETİN YALNIZCA %10'U HACZEDİLEBİLECEK
Mevcut sistemde maaşların %25'ine kadar haciz uygulanabilirken, yeni tasarı ile asgari ücret maaşına en fazla %10 oranında haciz getiriliyor. Maaş asgari ücretin iki katı ise bu oran %20'yi geçemeyecek. Bu düzenleme, özellikle düşük gelirli vatandaşların temel geçim kaynaklarının korunmasını amaçlıyor.
HABERİN DEVAMI İÇİN SAYILARDAN İLERLEYİN...
KRİPTO VARLIKLAR VE MENKUL KIYMETLER HACİZ KAPSAMINDA
Reformla birlikte kripto paralar ve menkul kıymetler ilk kez açıkça haczedilebilir varlıklar listesine eklendi. Bu hamle, dijital varlıkların giderek yaygınlaştığı günümüz ekonomisinde, alacaklıların haklarını güvence altına almayı hedefliyor.
TEMEL YAŞAM STANDARTI KORUNACAK
Taslak, borçlunun insani yaşam koşullarını gözeterek kişisel eşyaların ve konut hacizlerine yönelik korumaları artırıyor. Borçlunun temel ihtiyaçları ve aile yaşamı güvence altına alınırken, adil bir tahsilat süreci öngörülüyor.