Fenerbahçe’nin haftalardır sonuçlandırmaya çalıştığı Ademola Lookman transferinde beklenen karar çıktı. Atalanta ile 40 milyon euro bonservis bedeli konusunda anlaşmaya varan sarı-lacivertliler, ödeme planı ve banka teminatlarında uzlaşma sağlayamadı. Bu süreçte devreye giren Atletico Madrid, oyuncuya yıllık 6 milyon euro maaş teklif ederek transferi tamamladı.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı bilgilere göre, Fenerbahçe son anda Lookman’a yaptığı teklifi yıllık 11 milyon euroya kadar yükseltti ancak bu hamle Nijeryalı yıldızın kararını değiştirmedi.


KANTE İÇİN TEKLİF ARTIRILDI


Lookman transferinden sonuç alamayan Fenerbahçe yönetimi, gündemindeki bir diğer isim olan N’Golo Kante için adımlarını hızlandırdı. Sarı-lacivertliler, Fransız orta saha oyuncusuna sunduğu maaş teklifini yükseltti ve 2,5 yıllık bir sözleşme önerdi.


Fransız basınında yer alan L'Équipe haberine göre, Fenerbahçe Kante’ye 4 milyon euronun üzerinde bir teklif yaptı. Haberde, taraflar arasındaki görüşmelerin kısa sürede sonuçlanabileceği belirtildi.

TAKAS FORMÜLÜ GÜNDEMDE


Ünlü gazeteci Fabrizio Romano ise Fenerbahçe’nin, Kante transferinde kulübü Al-Ittihad ile takas seçeneğini masaya koyduğunu duyurdu. Haberde, takasta kullanılacak futbolcunun isminin açıklanmadığı ancak görüşmelerin olumlu ilerlediği ifade edildi.

Yorumlar