"ÜÇ PUANLIK İNDİRİM HIZLICA YANSITILMALI"

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası’nın piyasayı yeniden yüzde 37 faiz oranıyla fonlamaya başladığını ve faizlerin 3 puan düştüğünü vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "Bankacılık sektörümüzün vakit kaybetmeksizin ticari kredi faizlerinde bu üç puanlık indirimi hızlıca yansıtmalarını talep ediyoruz" diyerek iş dünyasının beklentisini dile getirdi.

TÜM KREDİ FAİZLERİNDE İNDİRİM 


İş dünyasından gelen faiz indirimi talebine kamu bankalarından olumlu yanıt gecikmedi. Vakıfbank Genel Müdürü Osman Aralan, kamu bankalarının eş zamanlı hareket edeceğini belirterek, "Hemen Pazartesi'nden itibaren kamu bankaları olarak biz de iki, üç puan hemen aşağıya indireceğiz tüm faiz oranlarını" müjdesini verdi.

Diyarbakır'daki temaslarda ekonomi kadar toplumsal huzur süreci de gündemdeydi. Halkbank Genel Müdürü Recep Süleyman Özdil, Terörsüz Türkiye sürecinin önemine dikkat çekerek, "Türkiye'nin doğusunda, batısında herhangi bir eve cenaze gelmemesi bizim en büyük kazancımız. Bunu bir de ekonomik olarak taçlandırırsak bu bizim önümüzü açacak ve bu zor değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar