Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumartesi akşamı ve pazar günü Ilgaz, Erciyes ve Palandöken dağlarında kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde de kar görülebilir. Şehir merkezlerinde yağışın sulu kar şeklinde olma ihtimali var; özellikle Erzurum ve Erzincan çevresinde.” ifadelerini kullandı.

Şen, batı bölgelerinde sıcaklıkların değişmeyeceğini ancak doğuda 6-7 dereceye varan geçici bir düşüş yaşandığını belirtti. “Bu soğuk hava kısa süreli. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar yeniden artarak Türkiye genelinde mevsim ortalamalarının üzerine çıkacak.” dedi.


Prof. Dr. Şen, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun doğusunda etkili olacak lodos rüzgarına da dikkat çekti. “Bazı yerlerde rüzgar saatte 60-70 kilometre hızla esecek.” diyerek vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı.

Yağışlı bölgeleri sıralayan Şen, “Güneydoğu Anadolu’da yağmur etkili olacak. Sivas, Erzincan, Kastamonu ve Batı Karadeniz genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. Cumartesi günü bu bölgelerde su baskını ve sel riskine karşı tedbirli olunmalı. Özellikle Batı Karadeniz kıyılarında birkaç yıl önce yaşanan taşkınların benzerini görmek istemiyoruz.” ifadeleriyle uyarılarını tamamladı.

Yorumlar