Hasan Şaş, Galatasaray’ın mevcut kadrosunu da eleştirdi. “Şu andaki kadro, üç günde bir maç oynamaya ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye müsait değil” diyen Şaş, gelecek sezon için köklü değişiklikler gerektiğini belirtti. Özellikle forvet hattına dikkat çeken Şaş, “Osimhen olmazsa, onun ayarında bir santrfora ihtiyaç var. Morata ile devam edilmez. Icardi’ye de güvenmeyin, nasıl döneceği belli değil” sözleriyle teknik direktör Okan Buruk’un işinin zor olduğunu ima etti. Bu açıklamalar, Galatasaray’ın transfer politikasına dair tartışmaları alevlendirdi.


Hasan Şaş’ın açıklamaları, Galatasaray camiasında büyük yankı uyandırdı. Taraftarlar, sosyal medyada #HasanŞaş ve #GalatasarayBaşkanı etiketleriyle Şaş’ın iddiasını tartışıyor. Bazı taraftarlar, eski bir başkanın geri dönmesinin kulübü toparlayabileceğini düşünürken, diğerleri mevcut yönetimle devam edilmesi gerektiğini savunuyor. Şaş’ın, eski başkanlardan kimi kastettiği merak konusu olurken, Ünal Aysal’ın 2021’de başkanlık düşünmediğini açıklaması ve Adnan Polat’ın son dönemde Florya projesinde aktif rol alması, spekülasyonları bu iki isme yöneltti

Galatasaray’da mevcut başkan Dursun Özbek, 2022’de seçilmiş ve kulübü iki yıl üst üste şampiyon yapmıştı. Ancak Şaş’ın açıklamaları, 2027’de yapılması beklenen başkanlık seçimleri öncesi camiada yeni bir tartışma başlatabilir.


Özbek’in döneminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nin satın alınması gibi önemli adımlar atılsa da, Şaş’ın “yöneticilerin zarar verdiği” iddiası, mevcut yönetime yönelik eleştirileri artırabilir.

Yorumlar