Orta sahada güç artırmayı hedefleyen Fenerbahçe’nin radarındaki ilk isim Leon Goretzka. Bayern Münih’te bu sezon düzenli forma şansı bulmakta zorlanan 31 yaşındaki futbolcunun, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya sıcak baktığı ifade ediliyor. Alman oyuncunun, özellikle milli takımdaki yerini koruyabilmek adına daha fazla süre alabileceği bir takıma gitmek istediği belirtiliyor.
Goretzka’nın yıllık yaklaşık 7 milyon euro maaş ve 10 milyon euro civarında imza parası beklentisinin olduğu iddialar arasında.
Sarı-lacivertlilerin gündemindeki bir diğer dikkat çekici isim ise savunmanın tanıdık yüzü Kim Min-Jae. Daha önce Fenerbahçe forması giyen ve taraftarın sevgisini kazanan Güney Koreli stoperin, Bayern Münih’te beklediği süreleri bulamaması nedeniyle ayrılığa sıcak baktığı konuşuluyor.
Alman kulübünün Kim Min-Jae için yaklaşık 35 milyon euro seviyesinde bir bonservis beklentisi olduğu belirtilirken, Fenerbahçe yönetiminin bu rakamın düşmesini beklediği ve “bekle-gör” stratejisi izlediği ifade ediliyor. İngiliz ekibi Chelsea’nin de oyuncuya ilgisinin bulunduğu ancak yüksek maliyet nedeniyle geri planda kaldığı gelen bilgiler arasında.
Fenerbahçe’nin, şartların oluşması halinde iki yıldız için de resmi adımları hızlandırması bekleniyor. Bu transferlerin gerçekleşmesi durumunda sarı-lacivertliler, yeni sezona hem tecrübe hem de kalite açısından önemli bir takviye yapmış olacak.