Transfer döneminin başında kritik Avrupa maçlarının sonuçlarını görmeyi tercih eden Galatasaray yönetimi, Süper Kupa’da alınan yenilginin ardından rotayı tamamen değiştirdi. Orta sahaya liderlik edecek bir isim arayan sarı-kırmızılıların ilk hedefi Fabian Ruiz oldu.


PSG forması giyen 29 yaşındaki İspanyol yıldız için temaslar hız kazandı. Sportif A.Ş. Başkan Vekili Abdullah Kavukcu’nun, Paris ekibinin futbol yapılanmasındaki kilit isim Luis Campos ile doğrudan görüşerek yaklaşık 30 milyon Euro’luk bir teklif sunduğu öğrenildi. Henüz taraflardan kesin yanıt gelmese de Galatasaray cephesi transfer için tüm şartları zorluyor.

Orta saha hattındaki bir diğer önemli gelişme ise Raphael Onyedika cephesinde yaşanıyor. Afrika basınında yer alan haberlere göre Galatasaray, Club Brugge ile 23 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı.


24 yaşındaki Nijeryalı futbolcunun 3.5+1 yıllık sözleşmeye imza atması ve yıllık yaklaşık 1 milyon Euro kazanması bekleniyor. Resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılabileceği ifade ediliyor.

Sarı-kırmızılıların hücum hattı için gündemine aldığı isimlerden biri de Noa Lang oldu. Napoli’de beklediği süreleri bulamayan Hollandalı yıldızın, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray’a sıcak baktığı belirtiliyor.


Beşiktaş’ın da ilgisinin bulunduğu transferde, kulüpler arasındaki zorunlu satın alma opsiyonu maddesi üzerinde anlaşma sağlanması halinde sürecin hız kazanacağı ifade ediliyor.


Galatasaray’ın gündemindeki bir diğer isim ise geçtiğimiz sezon da listede yer alan Cezayirli forvet. Fransız ekibi Marsilya’ya kiralama teklifi ileten sarı-kırmızılılar, santrfor, kanat ve 10 numara pozisyonlarında oynayabilen 25 yaşındaki oyuncuyu kadroya katmak istiyor.


Bu transferin gerçekleşmesi halinde Okan Buruk’un hücum hattında çok yönlü ve esnek bir seçenek elde edeceği ifade ediliyor.

Yorumlar