Fenerbahçe derbisinden deplasmanda alınan 1 puanla liderliğini koruyan Galatasaray, saha içindeki istikrarını transfer planlamasıyla da desteklemek istiyor. Bu doğrultuda uzun süredir radarında olan Victor Osimhen’in vatandaşı Lookman için çalışmalara hız verildi.
İspanyol basınının ortaya attığı iddialara göre Lookman, Atalanta teknik ekibiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle sezon sonunda ayrılığa sıcak bakıyor. Bu durum oyuncunun kapısını çalan Galatasaray’ın elini güçlendirirken transfer yarışında sarı-kırmızılıları bir adım öne çıkarıyor.
Atalanta cephesinin de Nijeryalı yıldızın ayrılığına eskisi kadar mesafeli olmadığı, kulüpteki mevcut atmosferin bir değişim sinyali verdiği ifade ediliyor. Lookman’ın son yıllarda takımın hücum hattında üstlendiği kritik role rağmen bu ayrılık ihtimalinin giderek somutlaştığı aktarılıyor.
Galatasaray yönetimi, bu transferi bitirmek adına ciddi bir ekonomik yükün altına girmeye hazır. Haberlere göre sarı-kırmızılılar, Atalanta’ya yaklaşık 50 milyon Euro bonservis önerdi. Oyuncuya ise senelik 6 milyon Euro maaş içeren cazip bir kontrat sunuldu.
Eğer transfer gerçekleşirse, Galatasaray’ın Osimhen hamlesinden sonra bir kez daha kulüp tarihinin en yüksek rakamlı operasyonlarından birine imza atacağı belirtiliyor.