Yeni hasat sezonuna sayılı günler kala serbest piyasada fındık fiyatları yeniden üreticilerin gündemine oturdu. Rekolte tahminleri, arz-talep dengesi ve piyasa beklentileri doğrultusunda şekillenen fiyatlarda son günlerde düşüş eğilimi dikkat çekiyor.
Türkiye'nin önemli fındık üretim merkezlerinden biri olan Sakarya'da fiyatlar önceki günlere göre geriledi. Bir süre 165 TL seviyelerinde işlem gören 50 randıman kabuklu fındığın kilogram fiyatı, 11 Temmuz itibarıyla 155 TL seviyesine indi.
SAKARYA'DA FİYATLAR 10 TL GERİLEDİ
Serbest piyasada yaşanan düşüşle birlikte Sakarya'da kilogram başına yaklaşık 10 TL'lik değer kaybı yaşandı. Yeni mahsulün piyasaya girmesine kısa süre kala yaşanan bu gerileme, üreticiler arasında temkinli bir bekleyişe neden oldu.
Artan gübre, işçilik ve bakım maliyetleri nedeniyle üreticiler, sezon başlamadan önce fiyatların yeniden yükselişe geçmesini umut ediyor.
İL İL GÜNCEL FINDIK FİYATLARI
11 Temmuz 2026 itibarıyla serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatları şu seviyelerde işlem görüyor:
Giresun: 180 - 200 TL/kg
Trabzon: 170 - 188 TL/kg
Ordu: 170 - 180 TL/kg
Samsun: 160 - 170 TL/kg
Düzce: 160 TL/kg
Sakarya: 155 TL/kg
GÖZLER YENİ HASAT DÖNEMİNDE
Uzmanlar, önümüzdeki günlerde başlayacak hasatla birlikte piyasadaki hareketliliğin artabileceğini belirtiyor. Rekolte miktarı, ihracat talebi ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıklayacağı alım politikalarının fiyatların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.