UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Brann karşılaşması öncesi yapılan geniş kapsamlı transfer toplantısı, kulüp içinde tansiyonu yükseltti. Toplantıya Başkan Sadettin Saran’ın da katılması dikkat çekti. Saran’ın, son haftalarda arka arkaya yaşanan puan kayıplarının sebeplerini doğrudan Tedesco’ya sorduğu öğrenildi. Ardından teknik ekibin talep ettiği transfer hamleleri detaylı şekilde masaya yatırıldı.
TEDESCO: “SAĞ KANAT MUTLAKA GELMELİ”
Tedesco, uzun süredir öncelik olarak gösterdiği sağ kanat takviyesini bir kez daha vurguladı. İtalyan teknik adam, alınacak oyuncunun özelliklerini de açıkça belirtti: Hızlı, adam eksiltebilen ve asist yönü kuvvetli bir hücumcu. Yönetim, bu doğrultuda 5–6 oyuncudan oluşan geniş bir liste hazırladı.
NATHAN TELLA İSMİ SÜRPRİZ OLDU
Listeye eklenen son isim ise Almanya’dan geldi. Bayer Leverkusen’in Nijeryalı kanat oyuncusu Nathan Tella, Fenerbahçe’nin radarına giren en dikkat çekici aday oldu. Hem sağ hem sol çizgide oynayabilen 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon Leverkusen formasıyla 9 maçta 2 asist üreterek katkı verdi.
İLK HEDEF KİRALAMA FORMÜLÜ
Tella’nın yüksek maliyeti nedeniyle Fenerbahçe cephesinin ilk planının kiralama olduğu öğrenildi. Sarı-Lacivertliler, uygun şartlarda oyuncuyu sezon sonuna kadar kadroya katmak için girişimlere başlamaya hazırlanıyor.
ARSENAL’DA BAŞLAYAN YOLCULUK MİLLİ TAKIMA UZANDI
Arsenal altyapısından yetişen Tella; Southampton, Burnley ve Leverkusen gibi önemli kulüplerde de forma giydi. Nijerya Milli Takımı’nda iki kez görev yapan genç kanat oyuncusunun olası transferi, Fenerbahçe’nin hücum hattına dinamizm ve çok yönlülük katacak bir hamle olarak görülüyor.
Yönetimin, Tedesco’nun raporu doğrultusunda Tella için hızlı bir şekilde adım atmayı planladığı ifade edilirken, gözler şimdi Leverkusen ile yapılacak resmi temasa çevrildi.