Devre arasında Musaba, Mert Günok ve Matteo Guendouzi transferlerini tamamlayan Fenerbahçe, Süper Kupa’da elde edilen şampiyonluğun ardından transfer çalışmalarını hızlandırdı. Teknik ekibin raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, skorer bir forveti kadroya katmak için temaslarını sürdürüyor.
Sarı-lacivertlilerde santrfor adayları arasında ilk sırada Alexander Sörloth yer alırken, Norveçli futbolcu ile yürütülen görüşmelerde henüz net bir aşama kaydedilemedi. Bu gelişme üzerine Fenerbahçe, alternatif golcü seçeneklerini değerlendirmeye başladı.
İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport, Fenerbahçe’nin Sörloth transferinde sonuç alamaması durumunda Artem Dovbyk için devreye girebileceğini yazdı. Haberde, Roma’da teknik direktör Gian Piero Gasperini’nin planlarında ilk tercih olmayan 28 yaşındaki futbolcu için ilk temasların kurulduğu belirtildi.
Dovbyk’in son oynanan Lecce maçında yalnızca 26 dakika süre almasına rağmen fileleri havalandırmasının, oyuncunun fiziksel ve mental olarak hazır olduğuna işaret ettiği ifade edildi. Ancak Ukraynalı golcünün kısa süre önce yaşadığı uyluk sakatlığının transfer sürecindeki en önemli risk faktörü olduğu vurgulandı.