Jose Mourinho, Gaziantep FK deplasmanında ilk 11’de tam 6 değişiklik yaparak taraftarları şaşırtacak. İşte beklenen revizyonun detayları: Dominik Livakovic kulübeye çekiliyor, kale İrfan Can Eğribayat’a emanet edilecek. Eğribayat, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Gaziantep FK maçında güven vermişti.


Milan Skriniar ve Mert Müldür’ün yanında genç yıldız Yusuf Akçiçek’e yeniden şans verilecek. Diego Carlos’un sakatlığı devam ederken, Akçiçek’in performansı merak konusu. Bright Osayi-Samuel’in yerine Oğuz Aydın forma giyecek. Oğuz, Kayserispor maçında 2 gol, 1 asistlik performansıyla göz doldurmuştu.

Sebastian Szymanski kulübeye çekiliyor, Sofyan Amrabat yeniden ilk 11’e dönüyor. Amrabat, Slavia Prag maçındaki enerjisiyle Mourinho’nun güvenini kazanmıştı. Anderson Talisca, hücum hattında yeri garanti olan tek isim. Dusan Tadic’in yerine İrfan Can Kahveci’ye görev verilmesi bekleniyor. Kahveci, 38 gün sonra 11’e dönmüştü ve Gaziantep FK’ya karşı etkili olmuştu

Youssef En-Nesyri kulübeye çekilirken, Edin Dzeko yeniden sahaya sürülecek. Dzeko’nun jeneriklik golleri, Mourinho’nun umudu.


Fenerbahçe, Gaziantep FK ile ligde 11. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, rakibine karşı 8 galibiyetle büyük üstünlük sağlarken, Kadıköy’deki 5 maçı da kazandı. Ancak deplasmanda oynanacak bu maç, Mourinho’nun yeni kadrosu için zorlu bir sınav olacak. Gaziantep FK’nın Okereke gibi tehlikeli oyuncuları, Fenerbahçe savunmasını zorlayabilir. Mourinho’nun, Slavia Prag maçında olduğu gibi tempolu ve agresif bir oyun planladığı belirtiliyor.

Yorumlar (1)