Benfica’da sergilediği üstün performansla adını Avrupa futboluna ezberleten ve 2022 yazında 85 milyon euro gibi rekor bir bedelle Liverpool’un yolunu tutan Nunez, İngiliz ekibinde beklenen patlamayı yapamadı. Bu sezon 47 maçta 7 gol, 7 asistlik performans sergileyen oyuncu için Anfield'da yolun sonu görünüyor.
Premier Lig temsilcisi, Darwin Nunez'i satış listesine koydu ve bonservis bedelini 70 milyon euro olarak belirledi. Ancak bu fiyat, mevcut piyasa şartlarında oldukça yüksek bulundu. Bu gelişmenin ardından bazı kulüpler geri adım atarken, Fenerbahçe önemli bir hamlede bulundu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun Darwin Nunez’i kadrosunda görmeyi çok istediği öğrenildi. Sarı-lacivertli yönetim, Portekizli hocanın isteği doğrultusunda Liverpool’a 1 yıllık kiralama teklifini iletti. Bu formülle hem maaş yükü azalacak hem de Nunez yeniden Avrupa vitrinine çıkma fırsatı bulacak.
Fenerbahçe'nin, ezeli rakibi Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon Victor Osimhen için denediği kiralık modelini Nunez için uyguladığı belirtiliyor. Kulüp, oyuncunun yeniden çıkış yapabileceği bir sezon sunarken, Liverpool da değer kaybı yaşamadan oyuncuyu pazarlama fırsatını değerlendirmek istiyor.
Tarafların görüşmeleri sürerken, transferin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Eğer anlaşma sağlanırsa, Darwin Nunez Süper Lig’e gelen en büyük yıldızlardan biri olacak.