BABALAR İÇİN DOĞUM İZNİ İKİ KATINA ÇIKIYOR 


Yeni düzenlemenin bir diğer dikkat çeken yeniliği ise babalık izni. Mevcut durumda 5 iş günü olan babalık izni, 10 iş gününe çıkarılıyor. Bakan Göktaş, bu hakkın "özel sektörle beraber" yürütüleceğini vurgulayarak, uygulamanın kapsamına işaret etti.


Bakan Göktaş, doğum izni düzenlemesine ilişkin yasal süreci de açıkladı: “Doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasına ilişkin çalışmalar tamamlandı. Komisyon aşamasından sonra yasalaşmasını bekliyoruz.”

ŞU AN İZİNDE OLANLAR DA YARARLANABİLECEK!


Açıklamadaki en çarpıcı detaylardan biri ise geçiş süreci oldu. Göktaş, "Meclis'ten geçmesi halinde mevcutta izinde olanların da bu düzenlemeden yararlanabileceğini" ifade etti. Bu madde, şu anda doğum izninde olan annelerin de yeni haklardan faydalanabilme ihtimalini gündeme getiriyor.

Yorumlar