Ons altında 3 bin 900-4 bin dolar bandının güçlü bir destek bölgesi olduğunu ifade eden Ergezen, gram altında ise 6 bin lira seviyesinin kritik eşik olarak öne çıktığını dile getirdi. Bu seviyelerden gelen alımlarla birlikte fiyatların yeniden yukarı yönlü hareket ettiğini kaydetti.


Fed beklentileri altını destekliyor


ABD'de açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin altında kalmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ihtimalini zayıflattığını belirten Ergezen, bunun altın fiyatları açısından olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.


Öte yandan Avrupa ve Japonya merkez bankalarının faiz artırımlarına devam ettiğini hatırlatan uzman isim, küresel ekonomik gelişmelerin de yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.


Enflasyon beklentisi fiyatları etkileyebilir


ABD ile İran arasında olası bir anlaşmanın petrol fiyatlarını aşağı çekebileceğine dikkat çeken Ergezen, petrolün 70 doların altına gerilemesi halinde enflasyonda da düşüş görülebileceğini söyledi.


Ergezen, hem zayıf istihdam verileri hem de enflasyonda gerileme beklentisinin, önümüzdeki süreçte ons altın fiyatlarını desteklemeye devam edebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Editör Hakkında