700 yıllık cami restore edilecek

Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyor. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla Erenler’de metruk bir halde bulunan Osmanlı dönemine ait Büyük Esence Orhan Cami’de yenileme ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
700 yıllık cami restore edilecek
700 yıllık cami restore edilecek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

RESTORE EDİLECEK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyor. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla Erenler’de metruk bir halde bulunan Osmanlı dönemine ait Büyük Esence Orhan Cami restore edilecek. 700 yıllık tarihi yerinde inceleyen Başkan Ekrem Yüce, “Yatırımlarımız ve projelerimizle şehrimizi geleceğin Türkiye'sine hazırlarken bir yandan da kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi. Cami ziyareti sırasında Başkan Ekrem Yüce’ye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Resül Narin ile Büyük Esence Muhtarı Sadettin Duman eşlik etti.

700 YILLIK MİRAS

700 yıllık bir tarihi olan ve orijinal bir erken dönem Osmanlı mimarisi örneği tarihi Büyük Esence Orhan Cami uzun yıllardır kullanılmamakta olup metruk bir haldedir. Oldukça harap bir halde bulunan cami ve çevresinde incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “700 yıllık mirasımız Büyük Esence Orhan Camini yenilemek ve çevre düzenlemesini yapmak üzere hazırlıklarımıza başlıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile temasa geçerek caminin restorasyon kapsamına alınması sağlayacağız. Büyükşehir olarak bizlerde cami çevresinde ve camiye çıkan yollarda yenileme gerçekleştireceğiz” dedi. Büyükşehir Belediyesi daha önce Pamukova Paşalar Mahallesinde 700 yıllık geçmişe sahip olan Karaca Ahmet Türbesi ve Camii aslına uygun bir şekilde restore edilmesine destek sağlamıştı.

31 Oca 2021 - 16:26 Sakarya/ Erenler- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.