ENGEL OLMA!

Toplumumuz belirli tarihlerdeki özel günleri kutlamaya özen gösteriyor fakat ertesi gün kaldığı yerden devam ediyor. O yüzden bu yazıyı bir sonraki güne bıraktım.

Kadınlar Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Kız Çocukları Günü, Engelliler Günü...

Hayatta neyin değeri bilinmiyorsa ona bir gün vermişler. Sadece bir gün... Örneğin Erkekler günü yoktur. Keşke diğer günlerde olmasaydı ve sadece bir gün değil, her gün değer verilseydi öyle değil mi?

Hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilere hoşgörülü ve saygılı olmak için buna gerek kalmasın. Empati duygusu ile yaklaşmak hayatı paylaşmak için en güzel yöntemdir.

Trafik herkesin ortak yaşam alanıdır. Öyleyse Engelli rampalarına araç park etmemek, engelliler için işaretlenmiş sarı alanı işgal etmemek, ışıklı veya ışıksız bölgelerdeki kişilere sürekli korna çalmadan sabırla beklemek hem engelli kişiler için hem de diğer insanlar için hoşgörü ile yapılmış hareketlerinden biri olacaktır.

İyilik bulaşıcıdır ve bugün başkasına yaptığınız güzel bir davranışı aslında gelecekteki kendinize yaptığınızı unutmayın.

Düzeltilmesi gereken bir konudur ki 3 Aralık Dünya engelliler günü değil, Dünya engelliler (Farkındalık) günüdür. Yani onlar engelli oldukları için değil fark edilmeleri gerektiği ve ona göre bir düzen istedikleri için kutlamaları kabul ediyorlar.

Sosyal bütün alanlarda engellilere yönelik daha fazla çalışma, onların da kullanabileceği daha fazla alan ve kolaylık sağlamak için yeni icraatlar yapılmalı alan ve imkanları genişletilmelidir.

Trafikteki her bir kurala uymalı ve başta emniyet kemeri olmak üzere hız kurallara riayet edilmelidir.

TEDBİRLİ OL, ENGELLİ OLMA!

Sağlıcakla...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sümeyye Karatay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Sümeyye ak - Zihin engelli bu toplumda

Kadına, çocuğa ağzı dili olmayan hayvana

Yani aciz ve güçsüz e gücü yeten

erKEK lerrr.

İnsan demeye bin şahit ister

Sureceksun cephede on saçlara erKEK. leri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Aralık 09:34


Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler