Süleymancılar olarak bilinen dini oluşumun lideri Alihan Kuriş hakkında yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda Sakarya’da da gözaltılar gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda; 36 cep telefonu, 9 dizüstü bilgisayar, 14 flash bellek, 1 hard disk ve 1 bilgisayar kasası, 3 ajanda, 1 çek kayıt defteri ve 2 çek fotoğrafı, toplam bedeli 27 milyon 779 bin 665,73 TL olan 38 çek yaprağı, 35 dernek gelir makbuzu, 202 banka dokümanı, 102 sayfa gazete kupürü, 1 şarjör ve 66 fişek, 25 gram altın, 24 çeyrek altın, 18 altın bilezik, 8 adet 100 gram altın, 4 adet 50 gram altın, 4 yarım altın, 3 ata altın, 3 tam altın, 3 altın bileklik, 3 çift altın küpe, 6 yüzük, 2 altın kolye, 1 inci kolye ve 1 altın gerdanlık, 3 milyon 44 bin 925 TL, 50 bin 621 ABD doları, 17 bin 425 avro ve 400 İngiliz sterlini ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyal, mali belge, kıymetli maden ve nakit paralara soruşturma kapsamında gerekli incelemelerin yapılması amacıyla el konuldu.

ELVAN GIDA’DAN 3 İSİM GÖZALTINDA

Arifiye 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Serdivan Beşköprü Mahallesi’nde faaliyet gösteren Elvan Gıda’nın sahibi Osman Kadiroğlu gözaltına alındı. Kadiroğlu ile birlikte şirketin Tedarik Zinciri Direktörü Ahmet Küçükali ve Mali İşler Müdürü Mustafa Tapan’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturmanın daha önceki aşamasında ise Sakarya’da bulunan 14 şirketin yönetimine kayyum atanmıştı.

ŞİRKETİN ŞOFÖRÜ DE TUTUKLANDI

Alihan Kuriş’in firari kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz’ın Bozburun’da yakalandığı operasyonda, Elvan Gıda’da şoför olarak çalışan Yasin K. de gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. Yasin K.’nin ifadesinde, İstanbul’da Elvan Gıda Ticaret’te şoför olarak çalıştığını ve “patronun yeğeni” olarak tanıdığı Ahmet Hilmi Yılmaz ile 16 Ağustos’ta İstanbul’dan Bozburun’a gittiğini söylediği belirtildi.Polis ekiplerinin şüphelinin ifadeleri ve bölgede yaptığı çalışmalar sonucunda Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz’ın Bozburun’da yakalandığı bildirildi.

Muhabir: Haber Merkezi