Yeni yasaklar geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği' başlatılacağını duyurdu. Seferberlik doğrultusunda alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasakların getirileceğini söyledi.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasaklar getirileceğini söyledi. Buna göre, alkol ve tütün reklam panolarıyla dükkân isimlerinde bazı yasaklar olacak. Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE SEFERBERLİĞİ’ BAŞLATILACAK

Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını belirten Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti. Alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek. Bu yıl ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacak.

ÖNLEMLER ARTIRILACAK

Ayrıca tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatacak. Siber zorbalık ve dijital kumara yönelik önlemler artırılacak.

01 Şub 2021 - 13:39 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.