SEDAŞ'ta işlem tamam

SEDAŞ ile TES–İŞ toplu iş sözleşme imzaladı SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası arasında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de toplam bin 300 işçiyi kapsayan 6.Dönem (İTİS) işletme toplu iş sözleşmesi imzalandı

.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ile Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) arasında 3 Mayıs 2019 tarihinde başlayan görüşmeler uzlaşma ile sonuçlandı. Taraflar arasında SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde gerçekleşen imza törenine, SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, SEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Sinem Yorulmaz, Finans Direktör Vekili Fırat Soğancık, SEDAŞ Grup Müdürleri ve departman yöneticileri, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, TES-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Sedat Çokol ve Hüseyin Özil, TES-İŞ Sendika Avukatı Hakan Lamper, TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, Şube Sekreteri Naci Çolak, Mali Sekreter Hasan Arıcı, Teşkilat Sekreteri Soner Gülsün, Eğitim Sekreteri Rıdvan Akın ve SEDAŞ İşyeri Baş Temsilcileri ve işyeri temsilcileri katılım gösterdiler. SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası arasında SEDAŞ’ın faaliyet bölgesi olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki bin 300 işçiyi kapsayan (İTİS) işletme toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tarafların 6. kez bir araya gelmesi ve arabuluculuk süresi dolmadan anlaşma sağlanması ile tamamlandı. İmza altına alınan 6 Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, 01 Mart 2019 ile 31 Aralık 2021 tarihlerini kapsayacağı belirtildi.

İmza törenine katılan SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Dr. Necmi Odyakmaz, “SEDAŞ olarak bugüne kadar sendika ile iş birliğimizi iyi niyet ve diyalog çerçevesinde sürdürdük. Sendika yönetimi ile oluşturulan çalışma grubunda tüm arkadaşlarımız görüşme sürecini etkin bir iletişim ile gerçekleştirdiler. Taraflar işyerimizde çalışma hayatımızda dikkate alacağımız emek verdikleri bir sözleşme sürecini daha tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorlar. Emeği geçen arkadaşlarımıza, bu süreci en iyi şekilde sürdürdükleri ve sonuçlandırmaları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyoruz. Sonucunda çalışanlarımızın memnun olacağını düşündüğümüz bir sözleşmeye imza attık. Bölgemizde 4 il ve 45 ilçede 3,6 Milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Bu işi layıkıyla ve kaliteli bir şekilde yapma sorumluluğumuz var. İnanıyoruz ki yapılan iyileştirmeler ile çalışanlarımız daha yüksek performans ve gayret ile çalışmaya devam edecekler. Toplu iş sözleşmesinin tüm SEDAŞ ailesine, hem şirketimiz için hem de çalışanlarımız için hayırlı ve faydalı bir sözleşme olmasını diliyorum” dedi.

TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma imza töreninde yaptığı konuşmasında, “SEDAŞ ile Mayıs ayında başladığımız görüşmeleri Temmuz ayı itibariyle olumlu olarak sonuçlandırdık. Sosyal haklar ve ücretlerde enflasyon karşısında belirgin bir ücret artışıyla birlikte günümüz ekonomik konjonktüründe sürdürülebilir iş ve ücret anlayışını öne çıkaran bir anlaşma imzalanmıştır. SEDAŞ mensubu değerli üyelerimizin haklarını korumak bizim için en önemli konudur. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor, tüm arkadaşlarımıza sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

12 Tem 2019 - 19:15 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.