Sarı’dan Gıda Politikası önerisi

STB Yönetim Kurulu başkanı Adem Sarı kamu politikaları paketi belirlenirken paket içinde tarım ve gıda politikalarına öncelik verilmesi halkın refahı ve güvenliği için önemli ve gerekli olduğunu söyledi

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYIZ

STB Yönetim Kurulu başkanı Adem Sarı Tarım Politikaları hakkında açıklamada bulundu. Sarı; “Covid-19 tarımın ve gıdanın insan hayatı için önemi bir kez daha hatırlamamıza vesile oldu Salgının devam etmesi veya benzer başka krizlerin ortaya çıkması olasılığı üreticiden tüketiciye, kamudan özele, gıda tedarik zincirinin her halkasının en büyük endişesi. Böylesi zor dönemlerde, tarım tamamen piyasa mekanizmalarına terk edilememeli aynı zamanda Covid-19 virüs salgını sonrası insanlığı bekleyen yenidünya düzenini tahmin eden ve gerekli önlemleri almayı önemseyen, böylesine büyük kriz zamanlarında kamucu yönü ağır basan politikalar belirlemelidir.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE’M

TOBB Tarım Meclisimiz tarafından açıklanan tarıma yönelik; Tarımsal üretim arttırılarak verimli hale getirilmesi, iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, tarım sigortalarının yaygınlaştırılması, tarımsal üretimde mazot, gübre, ilaç başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki Özel Tüketim Vergisi düşürülmesi, gıda maddelerindeki Katma Değer Vergisi oranının düşürülmesi, tarımda kullanılan elektriğin tarımsal destekleme kapsamına alınması kamu politikaları paketi belirlenirken paket içinde tarım ve gıda politikalarına öncelik verilmesi halkın refahı ve güvenliği için önemli ve gereklidir. Tüm bunların yanı sıra tarım arazilerini koruyucu politikaların devreye sokulması, çiftçilerimizi yerinde tutabilecek tarımsal destekleme politikalarında değişikliğe giderek tarımsal üretim yapmalarını sağlayıcı tedbirlerin alınması salgının sloganı olan biz bize yeteriz Türkiye’m uygulamaya geçirilmiş hali olacaktır.” dedi.

09 Şub 2021 - 13:16 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.