Maaşlara yeni zam sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı ay sonra asgari ücretin yeniden değerlendirilebileceği mesajını verdi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

ASGARİ ÜCRETE DÜZENLEME SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, altı ay sonra asgari ücretin yeniden değerlendirilebileceği mesajını verdi. Bu yıl için asgari ücret 2 bin 825 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılmıştı. TÜİK bir yıllık enflasyon yüzde 36 olarak hesaplamıştı. Meclis’te AK Parti’nin grup toplantısında konuşan cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz” dedi. Erdoğan, halkın ‘haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalması’nın önüne geçeceklerini belirterek “Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın, fedakarlıklarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, “Ülkemizi ekonomide de şampiyonlar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz” diye konuştu.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ

En kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldıracağız. Asgari ücreti yüzde 50 artırarak, memur ve emekli maaşlarını yüzde 26, yüzde 31 oranında yükselterek kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona ve şartlara bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz. Milletimizi korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 ile sınırladık. Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-taleple uyuşmayan durumlara karşı hukuki imkanları kullanıyoruz. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara çıkarma hedefini açıkladığımızda kendi akıllarınca dalga geçtiğini görüyoruz. Kafanızı kaldırın ve dünyaya bir bakın diyoruz. Politika faizleriyle enflasyon arasındaki farkın 10 katını geçtiği ülkelerde kimse bu durumu sorgulamıyor. Muhalefet felaket tellallığı yapmıyor. Kendi ülkesinin felaketinden siyasi çıkarmak isteyen muhalefet yalan ve iftiranın dozunu artırarak ortalığı karıştırmak için canhıraş gayret içindedir. Bizi bu yoldan alıkoyacak hiçbir dayatmaya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Gelişmiş ülkelerin önemli bir kısmının tablonun negatif kısımda sıralandığını görüyoruz. İstihdam sayısını 30 milyona getirmiş olmamız yatırım, istihdam, üretim, cari fazla yoluyla büyütme stratejimizin işlediğini gösteriyor. Biz bugüne kadar lafla değil hep icraatla milletimizin huzuruna çıktık. Önümüzdeki yaz aylarında bu fedakarlıklarımızın meyvelerini almaya başlayacağız. İşte o zaman 2023 Türkiye için tarihi bir dönüm noktasına dönüşecek. Ülkemizi her alanda eşi benzeri görüşmemiş yatırımlarla, eserlerle tanıştırdığımız gibi ekonomide de şampiyonalar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz.

12 Oca 2022 - 13:37 - Ekonomi

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.