Dolar 4 ayın en düşük seviyesinde

Düşüşünü sürdüren dolar, 8,26 ile son 4 ayın en düşük seviyesinde alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro 9,81'den, sterlin ise 11,43'ten işlem görüyor

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 21,7'lik oranla rekor kırmasının ardından düşüşünü sürdüren dolar, 11 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Güne 8,29'dan başlayan kur, şu sıralar 8,26 ile son 4 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

EURO SON 4,5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Dolar kurundaki düşüşe paralel olarak euroda da benzer bir durum yaşanıyor. 21 Nisan tarihinde 9,75 seviyesinde bulunan euro, dün 9,77 ile son 4,5 ayın en düşük seviyesini gördü. Kur sıralar ise 9,81'den işlem görüyor.

PİYASALAR ABD VERİLERİNE ODAKLANDI

Analistler, dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksinin yaklaşık iki haftadır içinde bulunduğu düşüş trendini sürdürdüğünü söyledi. ABD, istihdam piyasası gelişmelerinin para politikaları üzerinde enflasyon kadar önemli olduğuna işaret eden analistler, bu kapsamda yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini, veri öncesi döviz piyasalarındaki oynaklığın sürebileceğini kaydetti.

02 Eyl 2021 - 16:08 - Ekonomi

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.