Altın tarihin en yüksek seviyesinden işlem görüyor

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 393 lira ile tarihin en yüksek seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 644 lira, cumhuriyet altını da 2.623 liradan satılıyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Dün, dolar kuru ve altınının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 385,3 liradan tamamladı. Yeni güne de değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 11.00 itibarıyla 393 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesinden işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 644 lira, cumhuriyet altını da 2.623 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda 1.707 dolar seviyesinde bulunuyor

ABD-ÇİN GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI DESTEKLİYOR

Analistler, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmeye başlanmasına karşın, ABD ve Çin arasındaki gerilim ve gümrük tarifesi artırımlarının tekrar gündeme getirilmesinin altın fiyatlarını desteklediğini ifade etti. Bugün, yurt içinde sakin bir veri gündemi olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların direnç konumuna geldiğini, gram altında ise 375-395 lira bandının izleneceğini bildirdi.

06 May 2020 - 11:49 - Ekonomi

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.