SAÜ’den özel öğrenci açıklaması

Sakarya Üniversitesi, özel öğrenci uygulaması hakkında açıklama yaptı. SAÜ, her üniversitede olduğu gibi Özel Öğrenci Uygulama Yönergesi kapsamında öğrenci kabul ettiğini belirtti.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Sakarya Üniversitesi, özel öğrenci uygulaması hakkında açıklama yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada her üniversitenin yaptığı gibi kendilerinin de özel öğrenci uygulaması yönergesi kapsamında öğrenci kabul ettiklerini ve başka üniversitelere de özel öğrenci gönderdikleri belirtildi.

Sakarya Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; “Her üniversitede olduğu gibi Sakarya Üniversitesi de Özel Öğrenci Uygulama Yönergesi kapsamında öğrenci kabul etmekte ve başka üniversitelere özel öğrenci göndermektedir.

Özel öğrenci olabilme süreci şu şekilde yürümektedir:

1- Başka bir üniversitede okumak isteyen öğrenci, üniversitesinin başvuru şartları kapsamında öğrenim gördüğü üniversiteye başvurusunu yapmaktadır. Öğrencinin kendi üniversitesi başvuruyu değerlendirmekte ve karara bağlamaktadır.

2- Üniversitelerin ders planları da dikkate alınarak üniversitesi tarafından diğer üniversitede eğitim görmesi uygun görülen öğrenci ile ilgili alınan karar, öğrencinin özel öğrenci statüsünde okumak istediği üniversiteye iletilmektedir.

3- Farklı üniversitelerden gelen öğrenciler ile ilgili uygunluk kararları, öğrencilerin gitmek istedikleri üniversite kurullarında da karara bağlanmaktadır.

4- Öğrenci bir dönemliğine veya bir yıllığına özel öğrenci olarak kabul edildikten sonra eğitimine ilgili üniversitede devam etmektedir. Öğrenci misafir olduğu üniversitenin değil kendi üniversitesinin diplomasını almaktadır ve harç ve benzeri ödemelerini de kendi üniversitesine yapmaktadır.

Sakarya Üniversitesi Senato kararları incelendiğinde (http://duyuru.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goruntule/liste/70489/) diğer üniversiteler tarafından Sakarya Üniversitesinde özel öğrenci olması uygun görülen yüzlerce öğrenci özel öğrenci statüsünde Sakarya Üniversitesine kabul edilmiş ve başka üniversitelere de aynı statüde yüzlerce Sakarya Üniversitesi öğrencisi gönderilmiştir.

Özel öğrenci olma ile ilgili herhangi bir kontenjan sınırı da yoktur.

Bu kapsamda yapılan işlemlerin kişiye özel ve istisnai işlemler gibi servis edilerek medyanın ve kamuoyunun yanıltılması doğru değildir.” denildi.

15 Eyl 2020 - 19:19 - Eğitim

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Süleyman - Sakarya universitesine geçiş yapmak için başvuru tarihi ne zaman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 09:12