Öğrenci Dostu Uygulamalar

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Dr. Ulvican Yazar, bölümde yapılan öğrenci dostu uygulamaları anlattı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Yabancı Diller Bölümünde ders materyallerinin seçiminin tamamen akademik amaçlara uygunluğuna göre yapıldığını ve tüm firmalardan örnek kaynak teklifleri alındığını belirten Dr. Ulvican Yazar, materyallerin Yabancı Diller Bölümünde görev yapan öğretim elemanları arasından rastgele seçilen öğretim elemanlarıyla oluşturulan kitap seçim komisyonunca belirlendiğini kaydetti.

Materyal seçimi yapılırken belli konulara dikkat edildiğini aktaran Yazar, “Materyal seçimi yapılırken, içeriğin güncelliği, görselliği, otantik olması, değişen dünya eğitim anlayışına uygunluğu, teknolojinin eğitime entegrasyonu gibi detaylara özellikle dikkat edilmektedir. Elektronik ve çevrimiçi kaynakların da etkili bir biçimde dil öğrenme süreçlerine dâhil edilmesine de çok önem verilmektedir. Uygulanan Hibrit yöntem gereği bu kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

“ÜCRETSİZ TEMİN”

Materyallerin fiyatlarının ise öğrencilerin rahatça satın alabileceği seviyede olmasına dikkat edildiğini belirten Yazar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bununla beraber, materyal secim kriteri olarak önem verilen diğer bir husus da, akademik olarak uygun bulunan materyallerin, fiyat açısından bir devlet üniversitesi öğrencisi profiline uygunluğu ve öğrenciler için ekonomik açıdan erişilebilirliği olmasıdır. Öğrencilerimiz seçilen materyalleri piyasa fiyatının en düşüğüne, isterlerse taksitli olarak ve istedikleri ildeki bayilerden alabilmektedirler. Öğrencilerimiz hiçbir şekilde hiçbir şeye zorunlu tutulmamaktadır. Bunlara ek olarak, maddi durumunun uygun olmadığını belgeleyen öğrencilerimiz için bir yıl boyunca kullanacakları kaynakları ücretsiz olarak temin edebilecekleri kitap bursu desteği de sağlanmaktadır.”

07 Kas 2019 - 12:31 - Eğitim

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.