Nitelikli istihdam yetiştirilecek

SATSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan Plastik Teknolojisi bölümü 10. sınıf öğrencilerini bekliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda, Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Plastik Teknolojisi bölümü açıldı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve çoğunluğunu plastik ve kauçuk imalatçılarının oluşturduğu 32. Meslek Komitesi (Plastik ve Kauçuk İmalatçıları) koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar neticesinde plastik ve kauçuk imalatı yapan firmalarının nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan Plastik ve kauçuk teknolojisi bölümü ile sektöre ciddi katkı sağlaması hedefleniyor.

İstihdama katkı sağlayacak

SATSO’ ya kayıtlı 168 plastik ve kauçuk üretim firmasını temsil eden 32. meslek komitesi, proje kapsamında öğrencilerin mevcut firmalarda staj eğitimi alarak öğrencilerin sektöre adaptasyonu sağlanacak. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmanın önemine değinerek şunları dile getirdi; “Plastik üretiminin son yıllarda ciddi oranda artması ile birlikte sektörün nitelikli istihdam ihtiyacı çok daha fazla artmaya başladı. Gerçekleştirilecek bu proje ile hem gençlerin mezun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmemesi sağlanacak hem de plastik firmalarına nitelikli ve direk üretime katkı sağlayacak elemanlar sağlanmış olacak” dedi.

Bölüm, ilk öğrencilerini alacak

Bölümün 10. Sınıfta okuyacak öğrencilerle başlayacağını belirten Altuğ; “Sektörün istihdam ihtiyacını karşılayacak pilot çalışmada Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılacak plastik ve kauçuk teknolojileri bölümü, 10. sınıfta okuyacak öğrenciler ile başlayacak ve bu bölüme nakil başvurusu talebinde bulunabilecekler. Bölümümüz öğrencilerini bekliyor” ifadelerini kullandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, bu ve bunun gibi projelerle istihdama yönelik önemli başarı sağlanacağını belirtti. Altuğ, “Bu proje ile firmalar kendi ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte elemanlara sahip olabilecekler. Benzer bir proje olan SATSO Motorlu Taşıtlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde de ara otomotiv sektörüne nitelikli istihdam yetiştiriyoruz. Eminiz ki Plastik Teknolojisi alanı da çok faydalı olacak ve öğrencilerin okumak istediği bölümlerin başında gelecektir. İşbirliği ve desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz. SATSO olarak şehrimiz firmalarının ihtiyaçlarına ve gençlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

03 Eyl 2019 - 12:05 - Eğitim

Mahreç   Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.