Jandarma okullarda

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı trafik eğitim timi ekipleri tarafından “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında 199 okulda verilecek olan trafik eğitimleri başladı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Jandarma okullarda
Jandarma okullarda
+3
Haber albümü için resme tıklayın

15 BİN ÖĞRENCİYE TRAFİK BİLİNCİ AŞILANACAK

“Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı“ kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 4-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan “Trafik Dedektifleri Projesi’ne” 2018 yılında paydaş kurum olarak katılan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı yol kullanıcıları eğitimi almış eğitici personelden oluşan trafik eğitim timi ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde kendi sorumluluk sahasında bulunan 199 okulda 15 bin öğrenciye trafik eğitimi vermeyi hedefliyor.

243 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Bu hedef doğrultusunda okulların açılması ile birlikte Sakarya ili, Akyazı ilçesi, Taşburun Mahallesinde bulunan Taşburun Mehti Kalkan İmam Hatip Ortaokulunda eğitim öğretim gören 106 öğrenciye, Taşburun İlk Okulunda eğitim öğretim gören 105 öğrenciye, Ballıkaya Mahallesinde bulunan Ballıkaya İlk Okulunda eğitim öğretim gören 8 öğrenciye ve Şerefiye Mahallesinde bulunan Şerefiye İlk Okulu ile Şerefiye Anaokulunda eğitim öğretim gören 24 olmak üzere toplamda 243 öğrenciye eğitim verildi.

TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ

Trafik Dedektifleri Projesi Kapsamındaki Eğitimlerde; Trafik ile ilgili tanımlar, karşıdan karşıya geçişler, okul geçidi görevlisinin görevleri, bisiklet kullanımı, trafik kaza filmleri, gece yürüyüş kuralları, güvenli geçiş yerleri, karayolunda, bankette ve yaya kaldırımında yürüyüş kuralları, araçlara inme ve binme kuralları, yayaların uyması gereken trafik kuralları, yolcuların uyması gereken trafik kuralları, güvenli oyun yerleri, grup halinde yürüyüş kuralları ve diğer trafik kuralları konularında eğitici ve bilgilendirici seminer verildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin ilgi ile takip ettiği programlar planlandığı şekilde 2020 yılı içerisinde devam edeceği bildirildi.

04 Şub 2020 - 09:19 - Eğitim

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.