Alternatif yerleri değerlendiriyoruz

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık haberin merkezini ziyaret etti. Sarıbıyık SUBÜ’nün kampüsü için alternatif yerlerle ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Alternatif yerleri değerlendiriyoruz
Alternatif yerleri değerlendiriyoruz
Video için play'e tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mehmet Sarıbıyık ile SUBÜ Rektörlük İletişim Koordinatörü ve Öğretim Üyesi Zülfikar Özçelik, Sakarya’dan haberdar olmak isteyenlerin takip ettiği haberlisin.com’un yeni yerini ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini iletti. Rektör Sarıbıyık Genel Yayın Müdürümüz Güven Hasbaş ile bir süre sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. SUBÜ’nün sıfır noktasını geçtiğine vurgu yapan Rektör Sarıbıyık kampus ve rektörlük binası için 10 alternatif yerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

SIKINTILAR YAŞADIK AMA…

Rektör Sarıbıyık “Sakarya Üniversitesi'nin kuruluşuna baktığımız zaman 1980'li yıllarda üniversitenin kampüs alanı belirlenmiş, 1992'de üniversite kurulmuş. Şimdi bizim üniversiteye baktığımız zaman Sakarya Üniversitesi'nden bölünmüş, biz kampüs alanı bulmaya çalışıyoruz ve üniversitenin kurgusunda da kampüsle ilgili olan kısımda önceden herhangi bir çalışma olmadığı için biz bu noktada bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Biz 30 bin öğrenciyle beraber bölündük bu işler aksamasın diye ilk baştaki ve şimdiki gayretlerimizde bu yönde. Birçok üniversitenin öğrenci sayısından çok daha fazla öğrenci sayımız var. Biz ilk başta bu işleri önceledik ve şimdiye kadar gelmiş olduğumuz noktada çok şükür herhangi bir arıza çıkmadan bunları devam ettirdik” dedi

ALTERNATİF YERLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Sarıbıyık “Üniversitenin yapılanmasıyla ilgili olan kısımda üniversitenin farklı birimleri belirlendi ama özellikle idari yapılanmayla ilgili olan kısımda neredeyse sıfırla başladık. Bu süreçte Sakarya Üniversitesi’nden almış olduğumuz desteklerle artık kendi yapılanmamızı, kendi daire başkanlıklarımızı oluşturduk. Oradaki arkadaşlarımız bu süreçte bizlere destek verdi. Artık bundan sonra kendi yağımızda kavrulacak noktaya geldik ve işlerimizi götürüyoruz. Tabi herkesin sorduğu üniversitenin yeri neresi olacakla ilgili kısımda çalışmalarımız var. Alternatifleri değerlendiriyoruz. 10’a yakın alternatifler üzerinde çalışmalar yaptık. Neresi artıları ne olur, eksikleri ne olur, öğrenci açısından, öğrenci gelmesi açısından, gelen öğrenci mezun olana kadarki yaşantısıyla ilgili kısımların hepsini değerlendirerek kampüs alanıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda bunu belli bir noktaya kadar getirdik. Sunum yapma aşamasındayız. İlgili aktörlere bu sunumu gerçekleştiririz ve ondan sonra yeni üniversitenin kampüs alanı artık belli olacak. Kampüs alanının içerisine belki de ilk binamızı üniversitenin rektörlüğü olarak orada konuşlandıracağız. Yolumuza oradan adım adım oluşturduğumuz planlar çerçevesinde yola devam edeceğiz”.

ET BALIK KURUMU ARAZİSİ

Kampüsün Erenler’de bulunan Et Balık arazisine kurulmasının zorlaştığını aktaran Rektör Sarıbıyık “ Et Balık’la yol almamız artık biraz zorlaştı. Çünkü Et Balık Kurumu diyor ki, benim binalarımı başka yere taşırsanız ben size burayı veririm diyor. Bizim üniversite olarak Et Balık’a yeni bir yer yapma gibi durumumuz söz konusu olamaz ve öyle bir imkanımız yok. Bir de ben madem yeni bir yer yapacaksam neden kendime yapmayayım da Et Balık’a yapayım sorusu geliyor. Şuanda Et Balık ile ilgili olan kısım kampüs yeri olarak değil sadece rektörlükle ilgili olan kısımda düşünüyorduk. Biz artık sadece rektörlük yerini düşünmekten öte üniversitenin bütününün yapılanmasıyla ilgili olan kısmı artık mercek altına aldık. Yani bir kampüs olmadan olmaz diyoruz. Bir üniversitenin kampüsü olması lazım. Dolayısıyla şuan ki ağırlıklı çalışmamız bir kampüs yerinin tespit edilmesi ondan sonraki yapılanmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alternatiflerle ilgili çalışmalarımız, avantajlar ve dezavantajları bunların hepsini yazıya döktük, sunuma döktük ilgili aktörlerle bunları konuşup tamam şurası olsun dendiği anda artık onunla ilgili devredilmesi veya planlanması olan kısımların gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili şehrin muhtelif yerlerinden alternatiflerimiz var. Güneyinden, kuzeyinden, doğusundan bize alternatif olarak sunulan yerler var. Bunlarla ilgili biz çalışmalarımızı tamamladık. En kısa zamanda bunlarla ilgili aktörlerle konuşup son noktayı koyarız diye umut ediyorum”.

16 Oca 2020 - 17:53 - Eğitim

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

03

Mustafa Ketrez - Allah yardımcınız olsun Sayın Rektörüm. Subüye en uygun yeri bulursunuz. Başarılar......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:53
02

SAÜLÜ - Mis gibi yerimiz vardı okulumuz vardı bu saçmalıklara gerek yoktu bizi yerimizden edenler düzenimizi bozanlar başta siyasiler ve onların destekçileri utansın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:53
01

Engin AŞCI - Kıymetli hocam. ALLAH yolunuzu açık, başarılarınız daim etsin. ALLAH DOĞRULARIN YANINDADIR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:53