5 ayrı bina yapılacak

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlığının ortak yaptığı açıklamada Arifiye’de Çocuk Destek Merkezi açılacağı duyuruldu.

Nisa Çoban
Nisa Çoban Tüm Haberleri

TEKLİFLER ONLİNE OLACAK

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlığının ortak yaptığı açıklamada Arifiye’de çocuk destek merkezi açılacağı duyuruldu. Açıklamada, “Sakarya Arifiye 30 Kişilik Çocuk Destek Merkezi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

BEŞ AYRI BİNA YAPILACAK

Dört adet yaşam birimi ve bir adet idari bina olmak üzere toplam 2 bin 172 m2 alanda hizmet vermesi planlanan Çocuk Destek Merkezi’nin Arifiye’nin Yukarıkirazca Mahallesi’nde yapılacağı öğrenildi. 550 gün içerisinde bitmesi planlanan merkezin aynı anda 30 çocuğun kalabileceği şekilde tasarlandığı bilgisine ulaşıldı.

ÇOCUK DESTEK MERKEZİ NEDİR?

Suça sürüklenmesi, suç mağduru olması veya sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya kalması sebebiyle haklarında bakım tedbiri veya korunma kararı verilen çocuklardan psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilenlerin temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini ve diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet vermektedir.

14 Tem 2021 - 12:17 Sakarya/ Arifiye- Gündem

Mahreç  Nisa Çoban


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.