Bir ize rastlanmadı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine akrabalarıyla pikniğe giden ve bölgede kaybolan epilepsi hastası Müslüm Hızal'ı, arama çalışmaları ikinci gününde devam ediyor. AFAD, AKUT ve jandarma ekipleri ile birlikte çeşitli gönüllü arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Bir ize rastlanmadı
Bir ize rastlanmadı
Haber albümü için resme tıklayın

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgilere göre Dün Akyazı ilçesinde yaşayan epilepsi hastası Müslüm Hızal (30), kardeşleri ve akrabaları ile birlikte Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kefken Mahallesi Pembe Kayalar mevkiindeki sahile piknik yapmaya gitmişti. 15.00 sıralarında yakınlarından ayrılarak gezintiye çıkan Hızal bir anda kaybolmuş, Hızal’ın geri dönmemesinden şüphelen yakınları durumu 112 Acil Yardım ekiplerine bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, AFAD, deniz polisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Önleme Merkezi ekibi sevk edilmişti.

DİDİK DİDİK ARANIYOR

Dün Sahil Güvenlik botları denizde, jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri ise bölgedeki ormanlık alanda arama-kurtarma çalışması yaptı, ancak sonuç alınamadı. Gece geç saatlerde ara verilen çalışmalara bugün güneşin doğumuyla birlikte tekrar başlandı. Dün gece taranan bölgelerde tekrar çalışma yapan ekipler, yaklaşık 6 kilometre çapındaki bir alanı didik didik arıyor. Arama çalışmalarına ayrıca AFAD'ın Sakarya ve Bursa'dan getirilen özel eğitimli iz sürme köpekleri de destek veriyor.

SU ALTINDA ARAMA YAPILACAK

Sahil Güvenlik ve AFAD botları Müslüm Hızal'ı denizde ararken, jandarma, AFAD, AKUT ve bazı gönüllü arama-kurtarma birlikleri de ormanlık alanda arama-kurtarma çalışması yürütüyor. Belirlenen alanların taranmasının ardından bir sonuç alınamaması halinde, bölgeye dalgıç ekiplerinin çağırılarak su altında arama yapılması kararlaştırıldı.

17 Kas 2019 - 12:41 Sakarya/ Akyazi- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.