Akyazı Belediyesi mezbahane için karar verdi

Akyazı ilçesinde uzun süredir büyük sıkıntı olan mezbaha sorunu çözülüyor. Belediye, Osmanbey Mahallesi sınırları içinde 19 dönümlük alana hayvan satış yeri ve mezbaha kuruyor.

Akyazı ilçesinde bir önceki yönetim döneminde bakımsızlıktan dolayı kapatılan hayvan satış yeri ve mezbahası, ilçede uzun süredir büyük sorunlara yol açıyordu. İlçede hayvancılık alanında faaliyet gösterenlerin büyük mağduriyetine yol açan konu ile ilgili, Akyazı Belediye meclisi 2019 Temmuz'unda karar alarak yeni bir mezbaha yapılmasına karar vermişti.

3 MİLYON 900 BİN TL

Belediyenin inşa edeceği mezbahanın yeri ve detayları ise belli oldu. Buna göre Akyazı Belediyesi 19 dönüm alana inşa edilecek olan "Hayvan Satış ve Kesim Alanında 99 kesim ünitesi olurken günde 75 adet büyükbaş ve 190 adet küçükbaş hayvan kesilecek. Projenin toplam maliyeti ise 3 milyon 900 bin TL olacak. Kızılcıkorman Mahallesine yakın bir alanda bulunacak olan hayvan satış ve kesim yeri, Adapazarı-Mudurnu yolu üzerinde yer alacak

17 Nis 2021 - 18:20 Sakarya/ Akyazi- Gündem

Mahreç   Akyazı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.