Akyazı Belediyesi yeni hizmet binası yapabilmek için çarşı merkezinde yer alan Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde (tapuda Cumhuriyet Mahallesi) bulunan belediye binası içerisindeki dükkânları ihaleyle sattı. Satış ihaleleri, Akyazı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Encümeni huzurunda açık teklif usulüyle yapıldı. Her bir dükkân, ayrı ayrı ihale edilerek satışa sunuldu.
103 MİLYON GELİR
Edinilen bilgilere göre, ihaleyle satışa çıkarılan dükkânların önemli bir bölümünü mevcut işletmecileri satın aldı. Bazı dükkânların ise ihale sürecine dışarıdan katılan farklı kişiler tarafından satın alındığı öğrenildi. 6 metrekareden 41 metrekareye kadar 18 dükkan tek tek satıldı. İhaleye çıkarılarak satılan dükkanlardan belediyenin kasasına 103 milyon lira para girdi. Belediye Başkanı Bilal Soykan dükkan satışından elde edilen gelirle yeni bir hizmet binası yapılacağını açıkladı.
HERŞEY HAZIR
Başkan Bilal Soykan “Mevcut belediye binamız her gün büyüyen ve gelişen Akyazı’mıza hizmet etmeye yetmiyor. Bazı birimler belediye dışında. Mevcut belediye hizmet binası yetmediği için yapımı devam eden Millet Bahçesi, İlçe Devlet Hastanesi bölgesinde yeni bir hizmet binası inşa edeceğiz. Arsası hazır, projesi çizildi. Şimdi binayı yapacak paramız da var. En kısa sürede ihaleye çıkarak Akyazı halkına yakışır bir hizmet binası inşa edeceğiz. Mevcut belediye hizmet binamız yetersiz kalıyor. Çarşı içerisinde trafik yoğunluğu var birde belediyeye geliş gidişlerin oluşturduğu yoğunluk da sıkıntı yaratmaya başlamıştı. En kısa sürede yeni hizmet binamızın ihalesini yapıp, inşasına başlayacağız” dedi




