Memurlardan bordro yakma eylemi

Türk Sendikaları, Türkiye Kamu-Sen önderliğinde maaş zamlarını protesto etmek için tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Sakarya’da ise AKM önünde bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Memurlardan bordro yakma eylemi
Memurlardan bordro yakma eylemi
Haber albümü için resme tıklayın

Adapazarı ilçesi AKM önünde gerçekleşen eyleme Türkiye Kamu-Sen önderliğinde Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Büro-Sen katıldı. Eylemde basın açıklamasının ardından bordro yakma işlemi gerçekleştirildi.

MEMUR VE EMEKLİLERLE ALAY EDİYORLAR

Sendikalar adına basın açıklamasını gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Sakarya İl Temsilcisi Mehmet Düzlü yapılan zamların mantıklı bir yönünün olmadığını, bunun memur ve emeklilerle alay etmek olduğunu belirterek; "3 Milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamlar 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK'in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9, mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmışken maaşlara %4 zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir." dedi.

TÜİK MARKET AÇSIN

Bu zamların TÜİK'in rakamlarına göre yapıldığından bahseden Düzlü bu rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Düzlü; "Eğer TÜİK''in rakamları gerçekse TÜİK bir market açısın hepimiz oradan alışveriş yapalım, bizim de enflasyonumuz TÜİK'in enflasyonu ile eşitlensin. Yeniden değerleme oranları %22,58 olarak belirlenirken memur maaşlarına %4+4 zam yapmak hangi vicdanla, hangi adalet anlayışıyla bağdaşır? Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bordro yakma işlemi gerçekleştirilerek eylem sona erdirildi.

15 Oca 2020 - 14:53 Sakarya/ Adapazari- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.